UTENFOR THE TRANSMITTER SHOW
WORDS AT A DISTANCE

The Transmitter Show – Words At a Distance er en bok og en rekke hørespill skapt for Performa 13, i samarbeid med Hordaland kunstsenter.

UTENFOR FRIHETENS FORPOST AV SIGNE LIDÉN
PÅ LAKSEVÅG VERFT

Signe Lidéns forestilling Frihetens forpost er spesielt utviklet for kantinen på Bergen Mekaniske Verksted (BMV) på Laksevåg, der hun aktiverer den store frisen malt av Bjørn Tvedt fra 1960 som viser verftsarbeidernes hverdag. Sammen med arkivmateriale, tale og opptak av kor og korps knytter Lidén sammen fortid og samtid, og ser på bevegelsene mellom politisk bevissthet og tradisjon, visjon og nostalgi.

 

UTENFOR PARK(ING) DAY MED IRWAN AHMETT OG TITA SALINA

«Park(ing) Day» er et internasjonalt prosjekt som arrangeres årlig, hvor aktivister, kunstnere, designere og andre over hele verden tar tilbake byrommet ved å ta i bruk parkeringsplasser som om de var parker, eller bare til noe helt annet enn parkering. Hordaland kunstsenter har i år invitert kunstnerne Tita Salina og Irwan Ahmett til å markere dagen på parkeringsplassen utenfor kunstsenteret.

 

UTENFOR BOKHANDELEN DELTAR PÅ NEW YORK ART BOOK FAIR

Hordaland kunstsenters bokhandel har blitt invitert til å delta på den årlige kunstbokmessen New York Art Book Fair, som presenteres av Printed Matter. Bokmessen holdes på MoMa PS1 i perioden 26. - 28. september.